Az itt található leírást nem katalógusokból vettük át, hanem Bukovel rajongók - baráti társaságok személyes élményei és véleménye alapján állítottuk össze.

Ha vetted az elszántságot, hogy átautózz Ukrajna kárpátaljai tájain (ez teljesen biztonságos és olcsó, csak az utak állapota kritikán aluli - kb 50-es átlagot tudsz autózni), Yablunytsa települést elhagyva egy mesebeli völgybe érsz. A hegyek által körülölelt völgyben, karácsonyi hangulatban kivilágított házak várnak kis főtérrel, éttermekkel, szórakoztató központtal. 5 felvonó völgyállomása is itt található, a másik 11 már csak síeléssel érhető el. A fa és terméskő kombinációjából felépített panziók, éttermek, hütték, és welness központ varázslatos hangulatot és melegséget sugároznak. Eddigi tapasztalataink alapján egyértelműen kijelenthetjük, a vendéglátók kifejezetten kedvesek, segítőkészek a magyarokkal, gasztronómiájuk egyenesen nekünk való, fűszeres finom ételeikkel, sültekkel várnak minden kedves vendéget. Az étel, ital árak nagyon kedvezőek, nyugati szomszédainkhoz képest fele-egyharmada.

A hely mikroklímája egyedülálló, annak ellenére, hogy itt nem magasak a hegyek. A legmagasabb csúcs 1372m, a síterep hótartó képessége kiváló, a hideg szinte teljesen beszorul a völgybe, ennek köszönhetően 2011-ben az utolsó pálya májusig üzemelt ! Tehát kellő hideg az van, viszont mivel a csúcsok alacsonyak, ezért szél szinte soha nincs, vagy legalábbis minimális nagyságú.

A pályák száma, kialakítása, a felvonók, hóágyúk, ratrakok színvonala csak a legnagyobb, legjobb osztrák vagy olasz rendszerekkel hasonlítható össze. A 16 felvonó és az 50 km tökéletesen karbantartott pálya valóban minden igényt kielégít, a ratrakolás csúcsminőségű, hidegben pedig barátaink gyártják a havat, mintha kötelező lenne! ,-)

Összességében - ha szépet akarsz látni, úgy akarsz síelni, hogy 2 napig egyszer se kelljen ugyanazon a pályán lecsúszni, ha szeretsz jókat enni, inni, és mindezt valóban olcsó, elérhető árakon, akkor mindenképp próbáld ki a bukovel sícentrumot!

Ha felmerült valamilyen kérdésed, vagy szállást szeretnél foglalni, a Kapcsolat gombra kattintva megtalálsz bennünket!

Ha már jártatok Bukovelben és vannak új tapasztalataitok, élményeitek, szívesen közzétesszük, ha elkülditek nekünk!

Sporttársi üdvözlettel: László György